A76 Borbély csajok - kézműves sör hajvágás mellé?

(Virág János) #1

Régóta terveztem, hogy elmegyek egy olyan fodrászhoz, akinek nem nekem kell elmagyarázni, hogyan vágja le a hajam – hiszem jómagam sem tudom. Szóval egy ideje feldobja folyamatosan a Facebook az A76 Borbély csajokat, így tettem náluk egy próbát.

Miben más az A76 a többi fodrászatnál?

Először is az, hogy borbélyok is. De szakáll nélkül nyilván nem ez vonzott, hanem a netes kommunikációjuk, ami nekem rögtön megtetszett, hogy azt az érzést kelti, mintha személyesen ők ketten vezetnék az üzletet és velük beszélgetnél. Két vagány csaj, akik csak és kizárólag férfi hajjal foglalkoznak – feltehetően profi módon. Én Barbihoz jelentkeztem be – a képen a jobboldali – akitől kiderítettem, hogy idén februárban nyílt meg a szalon, és hogy ők csak alkalmazottak. Itt már leesett, hogy az egész kommunikáció egy marketing hazugság volt. Barbi most kezdett, és ez az első munkahelye fodrászként. Mentségére legyen mondva, hogy jól vág, és lehet vele közvetlenül beszélgetni, de bennem akkor azt az érzést keltette, hogy engem átvertek. De hogy jót is mondjak és ami nem volt hazugság, hogy valóban lehet kézműves sört vagy más üdítőt választani vágás előtt, ami elég menő.

Itt már leesett, hogy az egész kommunikáció egy marketing hazugság volt.

Miért A76 a nevük?

Ezen töprengtem egy ideig, de aztán viszonylag gyorsan leesett, hogy az Andrássy út 76. szám alatt található meg a fodrászat, és hát kb. ennyi. Pedig örültem volna egy egyedi kis történetnek, de azt hiszem Én láttam bele többet ebbe az egészbe, mint egy sima fodrászat.

Hajvágás előtt és után

Amit még tudni kell, hogy mindenki 1 órát kap hajvágásra – ami teljesen indokolatlan. Ezt a hajat, amit Barbi vágott 20-30 perc alatt meglehetett volna csinálni ugyanilyen minőségben. A Biohair-nél legalábbis így dolgoznak, és feleannyiba kerül, mint az A76. Összességében elégedett voltam a végeredménnyel, de nekem nincs kedvem bejelentkezni fodrászhoz, se várni 1 órát és fizetni közel 5000 forintot a hajamért.