Badland 2 – logikai játék iOS-re egy gombóc fagyi áráért

Nem vagyok már az a nagy gamer, mint korábban, de néha elkap a láz egy könnyed kikapcsolódásra, ami a szórakozás mellett még az agytekervényeket is megpendíti. Erős számítógépem és konzolom nincs, de van egy jó kis iPhone SE telefonom, amin tökéletesen futnak a mostani mobilos játékok.

Badland 2: Olcsó és minőségi szórakozás

Unalmamban és kevés pénzzel a bankszámlámon tekergetve böngésztem milyen játékok mennek mostanság az App Store-ban, így lettem figyelmes a Badland 2-re, ami potom 199 Ft-ba kerül. Pár éve van a piacon és több minőségi díjat is bezsebeltek a fejlesztői, így igencsak kíváncsi lettem, főleg, hogy nagyon hasonlított a Locoroco játékra, amit annó nagyon szerettem PSP-n. Az alábbi videót magam rögzítettem, amiben érzékletesebben megismerhetőek a játékmenetbeli módok:

A látványvilága a Badland 2-nek igazán egyedinek mondható, noha a játékmenet végtelenül egyszerű: a képernyő bal és jobb oldalát nyomkodva kell az ilyen fekete kis szörnyünket (?) irányítani. Ezek a kis valamik tudják változtatni az alakjukat: tudnak repülni, gurulni és úgy repülni, hogy nem sérülnek közben. De amitől igazán érdekes lesz a játék, hogy tudják magukat sokszorosítani, fel- és lekicsinyíteni, le- és felgyorsítani és ehhez hasonlók, miközben a pálya folyamatosan mozog és nekünk is ezt kell tenni, ha nem akarunk lemorzsolódni.

A játék nehézségi szintje számomra változónak tűnt a 60 pálya végigjátszása során. Van, hogy csak a látványvilágról szól egy-egy pálya, és szinte semmilyen nehézség nincs benne, csak elég csodálni ahogyan száguldoznak végig a pályán a szörnyek. Aztán van a kézügyesség része, mikor csakis a koordinációs készségen múlik a továbbjutás. De számomra a legérdekesebb rész – ami egyben a legbosszantóbb is -, mikor logikai úton kell megoldani a pályák bizonyos szakaszait. Ilyenkor általában nem elég a másodszori próbálkozás sem.

Összegzés: 9/10 pont

A Badland 2 tehát remek kikapcsolódást nyújtott nekem az elmúlt hetek során a buszon ülve – két kezet igényel, így állva felejtős vele játszani -, a hangok és animációk együtt remekül megadják a játék hangulatát. Nincs szaggatás soha egy másodpercre se – iPhone SE-vel tesztelve, de elérhető Android-os telefonokra is -, csak ajánlani tudom a koca játékosoknak is, ennyi pénzért kihagyhatatlan alkotás.