Hogyan tegyek újévi fogadalmat, amit be is tartok?

Ne ígérj csak azért, mert újév van

Az első és legfontosabb, hogy ne tegyél csak azért ígéretet, mert mindenki más a környezetedben ezt teszi az újév miatt. Egy dátum nem fogja megváltoztatni az életed, se most, se később. Az újévi fogadalom a mindennapokban átélt “majd holnap” összegyúrt hazugsága , ami egy hatalmas pofon is egész évre, ha felelőtlenül ígérgetsz másoknak és magadnak.

Ha eddig nem kezdtél el sportolni, többet olvasni, egészségesen étkezni, stb. – akkor az újév sem fog számodra tartogatni változást.

Saját vágyaiddal foglalkozz

Vedd elő a poros álmaidat, tisztítgasd meg, vizsgáld meg minden szögből. Nézd meg a saját vágyaidat tükrözik-e vagy esetleg másnak próbálsz megfelelni (család-barát, média). Ha az utóbbi igaz Rád, akkor hajítsd el azonnal, miután megpróbáltad magadra szabni, de nem sikerült. Ha reális, valódi álmokról van szó, itt az ideje akciótervre váltani. Ami fontos, hogy ne akard azonnal megváltoztatni magad. Csak ideig-óráig működik a radikális változás. Lényeg a türelem és a fokozatosság .

Zárd le a tavalyi évet, készítsd elő az újat

Létezik egy ún. YearCompass évrendező füzet , amit érdemes áttanulmányozni. Pár órát igénybe vesz a kitöltése, ugyanakkor ez az idő semmiség ahhoz képest, hogy segít lezárni az elmúlt évet, és közben megtervezed vele a következőt. Ez egy esély arra, hogy az álmaidból tervet készíts.

Egy próbát megér, veszíteni valód nincs. Vagy mégis?