Sony MDR-XB650BT fejhallgató teszt - 6 hónapig tesztelve! (videó)

(Virág János) #1

Még tavaly vásároltam magamnak egy Sony headset-et, amiről mindenképpen akartam egy tesztet nektek készíteni. Nem számítottam rá, hogy ez több mint fél évet csúszni fog, de legalább ennyivel is többet tudok mondani az eszközről.

Készítettem egy videót, amiben elmondom a tapasztalatokat a fejhallgatóról – fentebb megtekinthető – de pár dologgal még kiszeretném egészíteni, amit a felvételkor elfelejtettem mondani. Ilyen például, hogy időnként – a két kezemen megtudom számolni – de megakad vagy sokat csúszik a hang bluetooth-kapcsolaton keresztül, ami elég zavaró.

Nem gondolom, hogy ez a headset hibája lenne, sokkal inkább a technológiáról lehet. Másik dolog a hatótávolság. Kisebb lakásban – mint amilyenben én is lakom – vígan használható minden szobában.

Ha rosszul szólna Windows 10-en

A harmadik dolog pedig a párosítás Windows 10-es géppel. Első alkalommal értetlenül álltam hozzá miért szól olyan nagyon bénán, holott telefonról teljesen jól működött azelőtt. Jobb alsó sarok, a hangerő ikonra kattintva:

sony-mdr-xb650bt-stereo-headphones-windows-10

Majd rájöttem – de lehet ez csak velem fordult elő -, hogy a “Headset” lejátszó eszköz volt kiválasztva aktív eszköznek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mikrofonba belehallatszott zenét hallottam vissza. Szóval ezt ellenőrizzétek le, ha Ti is így jártok, nem a készüléketekkel van a gond, hanem a Windows 10 gondolja kicsit másképp a dolgokat.